Datamanagement referenties

Dataschrift heeft ruim 14 jaar ervaring in data, data design, DWH en datamanagement. Hieronder een greep uit de projecten.

Technology en data services

2013-2016. Als teamlead voor 5 FTE, beheer van legacy software, data processing voor Elsevier's Research Intelligence suites 'SciVal' en 'Pure'. Onderhoud aan legacy servers. Architectuur, planning, budget; migratie van dataprocessen en applicaties naar AWS.

BI controller, BI ontwerper

2012-2013. Definitie fase, greenfield analyse, voor Enterprise BI in de retail, bij Blokker NL. Opstellen van visie, business case met CFO als sponsor. Functionele requirements en keuze van project aanpak. Toolselectie, technische specificaties. Budget definitie met software leveranciers en implementatie partners.

BI Specialist Usage Reporting

2008-2010. Usage reporting over wetenschappelijke publicaties in de Elsevier ScienceDirect en Scopus platforms. Lead dev, applicatie- en productie manager voor ETL, DWH alsook de Microstrategy rapportage omgeving.

BI en ETL consultant EMEA RT

2004-2005. Ontwerp en implementatie van robuuste ETL processen binnen het Microsoft EMEA RT project voor de integratie van interne financiële en operationele data. Headcount en pipeline reports van de gehele Microsoft organisatie.Over-all kwaliteitsanalyse en verbeteringen.