Techniekteksten referenties

Dataschrift heeft geruime ervaring in het vervaardigen van techniekteksten, al dan niet ter ondersteining van de techniek- en datamanagement projecten. Hieronder een greep uit de projecten.

ISO 9001:2015 team handboek en werkproces

2017. Het ISO handboek van Stemar Engineering is herschreven om de ISO norm nu meer vanuit het team en het dagelijkse proces te benaderen. Samen met het team is een werkwijze gevonden voor meer frequente afstemming en inzicht, waarmee werkzaamheden soepeler lopen en de projectresultaten beter aan de doelstellingen voldoen.

Junior IOT lesprogramma

2017. Lesprograma ontworpen wat bij fablab de Kaasfabriek is uitgevoerd om met een Junior team vanaf 'nul' tot 'succes' een Internet of Things tracker te bouwen. Inclusief wetenschappelijk onderzoek, milieu discussie, aviatronics. Ultieme 'hoogtepunt' is een groots evenement waarbij de leerling teams elk hun eigen GPS ballon oplaten.
Links:Op Linked-in,en ook in het nieuws.

Technology en data services

2013-2016. Overzichtelijke visuele weergave van applicatie- en data landschap, ICT server connectivity en debugging sheet. Architectuur, planning, budget documentatie. Amazon AWS architectuur documentatie.

BI controller, BI ontwerper

2012-2013. Blokker NL, project Bolwerk. Beknopte en overzichtelijke management rapportage voor visie, business case en de doelstelling, kosten en implementatie aspecten voor nieuw in te richten BI landschap.

Functional design, test en acceptatie documenten

2010-2012. Voor het Ricoh Apollo project bij Bluedesk een nieuwe aanpak ontwikkeld om functional design, test specificaties en klant acceptatie criteria in één definitie document te vangen. Hiermee is het software ontwikkelproces gestroomlijnd en is in meerdere fases parallel een online software suite gerealiseerd met onder meer een e-learning systeem.

Robot handboek

1993. Als onderdeel van stage en afstuderen bij Morotech, update van robotica instructie handboek naar nieuwe inzichten.